Administratie
0544 - 46 11 65

Natuurlijk Begraven

vanaf het najaar 2019.

Lees meer

De Stichting R.K. Begraafplaats Groenlo biedt vanaf het najaar van 2019 Natuurlijk Begraven aan. Dit betekent grafrust in een parkachtige omgeving en opgenomen worden in de natuur op een mooie plek in de wilde vegetatie. Dood en leven komen zo op een harmonieuze manier samen. 

Locatie van de graven

Achter het kruis, aan de rechterkant, is een stuk grond bewerkt en ingezaaid met wilde flora. Het lichaam wordt, gehuld in afbreekbare kleding of – lijkwade, begraven en wordt langzaam maar zeker één met de natuur. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een kist moet die biologisch afbreekbaar zijn. Ook een urn dient biologisch afbreekbaar te zijn. 

Eenmalige investering

De laatste rustplaats is ook echt een laatste rustplaats. Na het voldoen van de huur, voor een graf voor onbepaalde tijd, hoeft er niet meer iets betaald of geregeld te worden. U hebt in de toekomst geen kosten meer voor terugkomende grafrechten, onderhoud of een grafmonument. Het recht van gebruik gaat in op het moment van reservering of het moment van ingebruikname. 

Keuze van de plek

De plek voor een graf zoekt u zelf uit binnen de aangewezen mogelijkheden en altijd in samenspraak met de beheerder. Na de uitvaart kunnen er bloemen worden gelegd op het graf, deze worden na 4 weken door de beheerder verwijderd. Het graf is dan te herkennen  aan een door de begraafplaats verzorgde boomschijf, met gegevens van de overledene.Na verloop van tijd wordt deze boomschijf opgenomen in de natuur. 

Coördinaten van het graf

Het graf wordt met een GPS ingemeten en de coördinaten worden op de administratie verwerkt in het digitale grafregistersysteem. De rechthebbende van het graf ontvangt een grafakte waarin de coördinaten van het graf vermeld staan. Op deze wijze is het graf terug vinden. 

Soorten graven met de tarieven per 01-01-2020*  

  • Enkel graf 1 persoon           € 3275,00
  • Kindergraf tot 12 jr.              € 1975,00
  • Urnengraf 1 persoon           € 2275,00 

De tarieven zijn inclusief begeleiding op de begraafplaats, administratiekosten, grafakte en boomschijf. 

Informatie

Wilt u meer informatie over Natuurlijk Begraven dan kunt u contact opnemen met de administratie van de begraafplaats. Deze is iedere maandagochtend geopend van 09.00 tot 12.00 uur. (0544 461165)

Ook kunt u bellen met de beheerder van de begraafplaats. (tel. 0629007411)

*= de tarieven worden jaarlijks aangepast

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Versterkt u ons team?

U bent van harte welkom!

Meld u aan als vrijwilliger Ik ontvang graag meer info