Administratie
0544 - 46 11 65

Lichtjesavond 2020 hartverwarmend......

Belangstelling overtreft alle verwachtingen......

Lees meer

Belangstelling overtreft alle verwachtingen

Bron: Groenlose Gids / Theo Huijskes

Groenlo. Tussen de in de afgelopen week meest denkbare verstoorders door, zijnde de razende storm Ciara en de op de loer liggende storm Dennis, beleefde Groenlo afgelopen vrijdag een meer dan indrukwekkende lichtjesavond.

De inmiddels zesde achtereenvolgende verlichtende avond op de R.K. Begraafplaats in Groenlo. Een avond die gelet op de ook deze keer weer toenemende belangstelling nog steeds niet het maximum heeft bereikt. Terecht kregen de vele vrijwilligers onder aanvoering van de organisator -Coöperatie DELA samen met de R.K. Begraafplaats in Groenlo- een meer dan terechte zegen van boven met betrekking tot de op dat moment gewenste weersomstandigheden: een droge, heldere, windstille avond, waarbij gelet op de tijd van het jaar een aangename temperatuur heerste. Nog betere weersomstandigheden voor de tijd van het jaar waren niet mogelijk geweest.

 

Was het goede, meewerkende weer gedurende de gehele avond onderwerp van gesprek, daarnaast kwam tevens duidelijk aan het licht dat de vele lovende commentaren over de georganiseerde avond hun uitwerking niet hebben gemist. Werd er vorig jaar met een enorm groot bezoekersaantal reeds een groot succes geboekt, ook dit jaar werden er circa zevenhonderdvijftig belangstellenden geteld. Namens Coöperatie DELA toonden woordvoerders Gerry van der Veen en Geert Milius zich opgelucht en blij. "Zo'n avond als nu met alleen maar tevreden mensen geeft ons meer dan voldoende inspiratie om volgend jaar op dezelfde voet door te gaan."

 

Gezien de reacties voorziet de jaarlijkse lichtjesavond in een duidelijke behoefte. Onder het alles zeggende motto 'Ik brand een kaarsje ter herinnering aan jou', beleeft iedere aanwezige op zijn of haar geheel eigen wijze een gesloten, maar tegelijkertijd open bijeenkomst die ervoor zorgt dat men met een voldaan gevoel huiswaarts keert. Dat gevoel doet reeds zijn intrede bij het betreden van de begraafplaats. Dit met name omdat men wordt overvallen door een scala, noem het een panorama van honderden brandende fakkels over de gehele begraafplaats verspreid. Of dat nog niet genoeg is, worden er bij binnenkomst ook nog eens gratis graflichtjes uitgedeeld, die geplaatst kunnen worden op de graven van de door de bezoeker zelf gekozen overledenen. Iedere bezoeker kan daarbij zelf bepalen of men bij het weggaan nog gebruik maakt van een kop koffie of thee dan wel warme chocolademelk of dat men ervoor kiest om in alle stilte direct huiswaarts te keren.

Versterkt u ons team?

U bent van harte welkom!

Meld u aan als vrijwilliger Ik ontvang graag meer info